svētdiena, 2010. gada 3. oktobris

1-3.oktobris

Hola, Hola! Ahora hablo solo en Espanol!

Mazliet dīvainas sajūtas pārņem, kad nevar izteikties līdz galam un pateikt visu ko domā, brīžiem gribas uzsprāgt. Nedēļas nogale sākās ar kopējām pusdienām (pirmo reizi ārpus mājām) iepirkšanos, bijām ar čaļiem shopingā, pārsteidzošā kārtā mēs kaut ko nopirkām(drēbes), nepatērējām pārāk daudz laika, neuzkritām uz nerviem viens otram un bijām apmierināti. Mēs mācāmies viens ar otru rēķināties, saprast vajadzības un nenovirzīties no mērķa, bet arī cieši nesaspringt uz kaut ko, mēģinām būt elastīgi.
Sestdienu sākām ar lielo tīrīšanu mūsu centrā, lai atsāktu sezonu ar tīru vidi gaišām idejām un domām, nedēļas nogalē devāmies uz asamleju Allariz(maza pilsēta Galīsijas reģionā), ļoti daudz specifiska informācija, jo www.abertal.org  darbojas ļoti daudzpusīgi sākot ar brīvā laika aktivitātēm jauniešiem un bērniem beidzot ar nometņu organizēšanu un brīvprātīgo piesaistīšanu. Tādu informāciju pirmajā nedēļā bija visai grūti sagremot (valodas dēļ), bet galvenās lietas uztvēru, būs  daudz laika praktizēt. Taču koordinātori vienmēr pārprasa un rūpējas, lai mēs integrētos. Un ir ļoti atsaucīgi. Saņēmām gada pasākumu plānu, bijām nakts pastaigā pa pilsētu –iekļaujot spēli, kad saka” almenreados” jāslēpjas, pārsvarā krūmos gulējām ha ha ha, dziedājām karaoke, mēmo kino atveidojām, daudz ēdām,  iepazinām viens otru un atvērām sevi free  hugs, abrazos gratis vai apskāvieniem par brīvu – mīļi.
Mums šodien tādi vēji pūta, ka jutāmies automašīnā, kā lidmašīnā, pūta no ceļa nost un ausis krita ciet, LV to sauc par vētru, te laiks nomainās 3x dienā, saule - vējš - lietus.


Marco ‘Itālis’ man visas šīs dienas neliek mieru ar jautājumiem, kad tad manas draudzenes atbrauksie ciemos, esmu ar viņu nosmējusies līka, viņš visu laiku joko , atbraucām no asamblejas un šis uzvelk priekšnamā uz savas skruļļainās galvas tādu smieklīgu” old school „ keponu, es nosmējusies līdz asarām turpat uz grīdas vārtījos, teicu, ka šis mierīgi var piepelnīties saldējumu tirgot šajā ekipējumā.

Kamēr mēs bijām prom Karls bija uzposis māju un veļu izkarinājis, man tiešām paveicies ar kārtīgiem puišiemJ

Atziņas: spāņi daudz ēd, ilgi ēd (uzkodas, salāti, otrais, saldais, augļi, kafija)
Kas noteikti jāzin –
·         Guai – forši
·         Flipo - pārsteigts
·         Memola – ļoti patīk
·         No tengo pasta – nav naudas
·         Clara – alus+toniks
·         Caņa – izlejamais alus
·         Tinto de verano  - toniks+vīns
·         Calimacho – vīns+cola

2 komentāri: